Ναούμ Ευαγγελόπουλος. Ένας δραστήριος άνθρωπος !!!

Φίλες & Φίλοι,

Σήμερα, ελάχιστοι ασχολούνται με ζητήματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας.

Δυστυχώς η Ελλάδα, χάνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την Παιδεία, ως συγκριτικό πλεονέκτημα και την ευκαιρία να μετεξελιχθεί σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.

Και την μάχη στον χώρο της Παιδείας, που είναι “η μάχη των μαχών” καλείται να δώσει η γενιά μας, ως χρέος της στους νεκρούς και τους αγέννητους Έλληνες.

Την δική του μάχη για την Παιδεία μας, δίνει μέσα από τα ερτζιανά της πόλης μου, ο Ναούμ Ευαγγελόπουλος – εκπαιδευτικός, από την εκπομπή του “Όλα είναι θέμα παιδείας” στο Ράδιο Ενημέρωση 92,2

Τον ακούω σε όλες τις εκπομπές του να λέει: “ότι άνθρωπο δεν μας κάνουν ούτε τα πτυχία, ούτε τα χαρτιά που στοιβάζουμε και κορδωνόμαστε. Σε κάνει η Παιδεία που έχουμε, η Παιδεία μας που φαίνεται από τα πιο απλά, από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε, από τον τρόπο που δρούμε”.

Τώρα, εάν υπάρχει ή όχι Παιδεία σε ικανοποιητικό επίπεδο αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, μάλλον δεν “πιάνουμε” τη βάση και ο Ναούμ Ευαγγελόπουλος με τον συνεχή αγώνα και το πείσμα που τον διακρίνει ως άνθρωπο, προσπαθεί ν΄αλλάξει την νοοτροπία μας μιλώντας δημόσια.

Ως κατακλείδα αυτού του σημειώματος, θα είχα να πω, πως άνθρωποι όπως ο Ναούμ Ευαγγελόπουλος, με προσφορά στη εκπαίδευση, και με την ανιδιοτέλεια που τον διακρίνει, η κοινωνία και η πολιτεία μας θα πρέπει να τους προσέξει.

Να τους προβάλει ως παράδειγμα, διότι αυτή η φυσική δωρεά, με το ταλέντο που έχει, είναι μια εμπράγματη φωνή πολύ δυνατή που απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Η διάθεση του για προσφορά στον τόπο μας, ήταν και είναι σημαντική. Πρέπει να αναδεικνύεται πολύ περισσότερο, όταν είναι αφιερωμένη δια βίου στους αγώνες του…

Ηλίας Χρυσικός

Δημοσιογράφος

You may also like