Εκπαιδευτική Ενημέρωση #22#.Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετατάξεις 2013-2014, πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της Δ.Ο.Ε.

Θέματα:

1.Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της Δ.Ο.Ε. για τη θερινή περίοδο 2017

2.Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετατάξεις 2013-2014

3.Επίσημο Διαδραστικό Εργαλείο Υπολογισμού Χιλιομετρικών Αποστάσεων του Υπουργείου Μεταφορών

4.Ολοκλήρωση Προγραμμάτων Σχ. Δραστηριοτήτων και αποστολή εντύπων

5.Τετάρτη 31/5 η ανάρτηση των πρώτων προσωρινών πινάκων αναπληρωτών στο e-aitisi.sch.gr

Μπορείτε να κατεβάσετε την Εκπαιδευτική Ενημέρωση #22# ως έγγραφο ΕΔΩ

1.Πρόσκληση συμμετοχής σε κατασκηνώσεις για παιδιά εκπαιδευτικών – μελών της Δ.Ο.Ε. για τη θερινή περίοδο 2017

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Αποτελεί ένα ακόμα διαχρονικό έλλειμμα για το Υπουργείο Παιδείας το ότι δεν έχει μέχρι σήμερα μεριμνήσει ώστε να δίνεται, όπως συμβαίνει με πολλούς κλάδους, η δυνατότητα της δωρεάν φιλοξενίας των παιδιών των εκπαιδευτικών σε κατασκηνώσεις. Με δεδομένη την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία στην οποία ζούμε,  η δυνατότητα αυτή έχει ιδιαίτερη αξία για έναν κλάδο που έχει πληγεί βάναυσα από τις πολιτικές των μνημονίων.

Είναι, επίσης, γεγονός ότι δεν υπήρχε,  μέχρι σήμερα, η δυνατότητα της κάλυψης μέρους, έστω, των εξόδων φιλοξενίας παιδιών εκπαιδευτικών της  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κατασκηνώσεις, από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Η συζήτηση που άνοιξε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. και της οποίας αναφορά έγινε στην 85η Γ.Σ. του κλάδου, έχει ως κατάληξή της τη σημερινή απόφαση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αποφασίζει να χρηματοδοτήσει φέτος, για πρώτη φορά, τη φιλοξενία 500 παιδιών ηλικίας 6-14 ετών για περίοδο 11 ημερών, σε παιδικές κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα με το ποσό των 200 ευρώ ανά παιδί.

 

Αναλυτικά:

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι συνάδελφοι μόνιμοι και    αναπληρωτές που έχουν καταβάλλει στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., όπου ανήκουν, τη συνδρομή τους για το συνδικαλιστικό έτος 2016-2017.
  2. Η επιλογή της κατασκήνωσης και της κατασκηνωτικής περιόδου γίνεται από τους γονείς.
  3. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά (η φόρμα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. σε ιδιαίτερο πεδίο με την ονομασία «Κατασκηνώσεις 2017) μέχρι και τη Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00.  Εκπρόθεσμες αιτήσεις δεν θα γίνουν δεκτές. Η αίτηση έχει γίνει δεκτή όταν βγει στην οθόνη το μήνυμα “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ”.

 

Κάθε συνάδελφος που υποβάλλει αίτηση θα επισυνάπτει στην ηλεκτρονική του αίτηση, σκαναρισμένη (εάν υπάρχει δυσκολία στη μεταφόρτωση προτιμήστε αρχείο jpg ή jpeg),  την προσωπική του βεβαίωση πληρωμής της συνδρομής του για το συνδ. έτος 2016-2017 από τον αντίστοιχο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε..

Με κανένα άλλο τρόπο και σε καμία άλλη ηλεκτρονική διεύθυνση δεν θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Οι γονείς των παιδιών πληρώνουν, στην κατασκήνωση, όλο το ποσό με την αποχώρηση των παιδιών τους. Κατόπιν, προσκομίζουν τα δικαιολογητικά στη Δ.Ο.Ε. για να τους δοθεί το ποσό που αποφασίστηκε.

Αυτό γίνεται με τους παρακάτω τρόπους:

α) Προσκομίζουν αυτοπροσώπως ή

β) Στέλνουν στη Δ.Ο.Ε. με courier ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ (όχι συστημένα με ταχυδρομείο γιατί δεν μπορούν να παραληφθούν),-με δική τους χρέωση, το εξοφλημένο πρωτότυπο τιμολόγιο για το μέρος του ποσού που τους αφορά (δηλαδή 200 ευρώ) όπου θα αναγράφεται η φράση «μέλος της Δ.Ο.Ε.» δίπλα στο όνομά τους καθώς και φωτοτυπία της σελίδας του βιβλιαρίου με τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού τους (κατά προτίμηση στις τράπεζες ΠΕΙΡΑΙΩΣ και ALPHA Bank), όπου θα κατατεθεί από τη Δ.Ο.Ε. το ποσό. Απαραίτητο είναι να αναγράφεται και το ονοματεπώνυμο του παιδιού στο τιμολόγιο.

Διευκρινίσεις:

  • Η επιλογή των παιδιών, εάν ο αριθμός ξεπεράσει τα 500, θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση. Η κλήρωση θα γίνει στο όνομα των γονέων (ένας από κάθε οικογένεια).
  • Σε περίπτωση που οι αιτήσεις αφορούν αδέλφια, κληρώνονται όλα.
  • Η κλήρωση θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017 και τα ονόματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. (www.doe.gr) καθώς και σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες.
  • Μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, αν κάποιοι από αυτούς που κληρώθηκαν, για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμούν, πλέον, τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, θα πρέπει να το δηλώσουν στο email της Δ.Ο.Ε., secretariat@doe.gr, ώστε να αντικατασταθούν από επιλαχόντες.
  • Μέλη του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.Μ. δεν έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αιτήσεις.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:

  • Επειδή η φετινή χρονιά είναι εκλογική για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τα χρήματα θα καταβληθούν στους δικαιούχους μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ.
  • Σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης από την κατασκήνωση, οι γονείς να δίνουν προσοχή στο ποσό που αναγράφεται στο τιμολόγιο.

2.Έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τις μετατάξεις 2013-2014

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δημιουργεί ανακατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς από το πόρισμά του προτείνεται να ανακληθούν οι μετατάξεις οι οποίες έγιναν κατά παράβαση διατάξεων Το Σώμα Επιθερητών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρει πως πρέπει να πραγματοποιηθεί ανάκληση των 3.559 υποχρεωτικών μετατάξεων που έγιναν το 2013 από τον τότε υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Το Σώμα Επιθερητών Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, ότι δεν καταρτίστηκε από την υπηρεσία αξιολογικός πίνακας κατάταξης, βάσει των μορίων των αιτηθέντων εκπαιδευτικών, αλλά δόθηκε από το Γραφείο Υπουργού αλφαβητικός πίνακας με τα ονόματα των προς μετάταξη εκπαιδευτικών, τόσο σε θέσεις εκπαιδευτικών Π/βάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και σε διοικητικές θέσεις. Επίσης σημειώνει ότι η υπουργική απόφαση με την οποία μετατάχθηκαν 3.122 εκπαιδευτικοί, ως ατομική διοικητική πράξη, στερείται σαφούς, ειδικής, επαρκούς αιτιολογίας από την οποία να προκύπτει η συνδρομή των κατά νόμο προϋποθέσεων για την έκδοσή της (σύνταξη αξιολογικού πίνακα για την επιλογή των μετατασσόμενων), κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 17 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Οι πλημμέλειες της διαδικασίας που επισημάνθηκαν στην παρούσα (παράλειψη σύνταξης πίνακα κατάταξης, άτυπη εισαγωγή κριτηρίου εντοπιότητας κλπ) είχαν ως συνέπεια τη δημιουργία αδιεξόδου, καθώς η Υπηρεσία αδυνατούσε να προβεί σε αντικειμενική εξέταση και κρίση επί των ενστάσεων, με αποτέλεσμα την έκδοση πλήθους μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων μετατάξεων, επίσης με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας, που αποσκοπούσαν στην ικανοποίηση αιτημάτων ενισταμένων. Από τον έλεγχο που έκαναν οι επιθεωρητές προκύπτει ότι :

1. Δεν τηρήθηκε η νομιμότητα σύμφωνα με όσα προέβλεπε η Υπουργική Απόφαση. Όλα έγιναν μέσα από το Γραφείο του υπουργού και δεν λήφθηκαν υπόψη οι εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου.

2. Δεν υπήρξε πίνακας αξιολόγησης των αιτήσεων των εκπαιδευτικών

3. Υπήρξαν 1700 εντάσεις

Τέλος οι επιθεωρητές στο πόρισμά τους εισηγούνται το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει όλες αυτές τις διοικητικές πράξεις

3.Επίσημο Διαδραστικό Εργαλείο Υπολογισμού Χιλιομετρικών Αποστάσεων του Υπουργείου Μεταφορών

Καταργούνται οι σχετικές βεβαιώσεις για τα οδοιπορικά από τις τεχνικές υπηρεσίες των αιρετών Περιφερειών Απόφαση ΔΟΥ/ο/1860/31-3-2017 (ΦΕΚ 1638/Β/15-5-2017) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Η πρόσβαση στο εργαλείο υπολογισμού χιλιομετρικών αποστάσεων πραγματοποιείται μέσω διαδικτυακής εφαρμογής Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (web GIS) στην οποία απεικονίζονται πληροφορίες για τη χιλιομέτρηση. O χρήστης μέσω της εφαρμογής αυτής μπορεί να καλεί μια διαδικτυακή υπηρεσία, η οποία απαντά σε ερωτήματα χιλιομέτρησης μεταξύ δύο σημείων (αφετηρία – προορισμός). Η υπολογιζόμενη διαδρομή καθώς και τα σημεία αφέτηρίας/προορισμού απεικονίζονται σε απόσπασμα χάρτη με κατάλληλα σύμβολα. Το αποτέλεσμα της δρομολόγησης είναι παράλληλα διαθέσιμο για αποθήκευση σε ψηφιακό έγγραφο μορφότυπου PDF επί του οποίου, πέραν των εισαγωγικών στοιχείων και των αποτελεσμάτων της δρομολόγησης, αναγράφονται η ημερομηνία και ο μοναδικός αύξων αριθμός ταυτοποίησης του εγγράφου/εντύπου καθώς και τα στοιχεία του χρήστη που πραγματοποίησε την ενέργεια. Τα παραπάνω στοιχεία του ψηφιακού εγγράφου διατηρούνται στη διαδικτυακή εφαρμογή, έτσι ώστε να είναι δυνατή η ανάκτησή τους για την επαλήθευση της γνησιότητας του εγγράφου/εντύπου, όπως αυτό εκδίδεται από το Σύστημα. Ο χρήστης δύναται να ανακτήσει μέσω του Συστήματος τα εν λόγω στοιχεία με εισαγωγή του αύξοντα αριθμού του αιτήματος και της ημερομηνίας έκδοσής του. Οι απλοί χρήστες μπορεί να είναι υπάλληλοι Δημόσιων και Ιδιωτικών Φορέων καθώς και Φυσικά Πρόσωπα που επιθυμούν να υπολογίσουν οδικές αποστάσεις και να απεικονίσουν διαδρομές εκδίδοντας παράλληλα την αντίστοιχη απόδειξη της διανυόμενης απόστασης. Η πρόσβασή τους στο Σύστημα πραγματοποιείται μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής και δεν απαιτεί ειδικές διαδικασίες εγγραφής και ταυτοποίησης. Το εν λόγω διαδραστικό εργαλείο βρίσκεται στην διεύθυνση :

https://kmd.ggde.gr.

Διαβάστε την ΥΑ –

Το manual της εφαρμογής: http://dide.flo.sch.gr/site/?p=19446

 

4.Ολοκλήρωση Προγραμμάτων Σχ. Δραστηριοτήτων και αποστολή εντύπων

Ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εργασίες των ….. προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων για το σχ. Έτος 2016-17, σύμφωνα με την υπ αριθ. Πρωτ. 170596 / 13-10-2016 εγκύκλιο του ΥΠΕΘ, καθώς και οι παρουσιάσεις στα σχολεία και την τοπική κοινότητα. Οι υπεύθυνοι καθηγητές του Προγράμματος, πρέπει να αποστείλουν στο γρ. Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι 30 Ιουνίου 2017 τα εξής: 1. Αντίγραφο του ημερολογίου εργασιών και δραστηριοτήτων από το οποίο ενημερώνονται ο Διευθυντής του σχολείου και ο σύλλογος καθηγητών. 2. Αντίγραφο της εργασίας μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Μετά το τέλος του προγράμματος, αποστέλλεται ένα τουλάχιστον αντίγραφο της εργασίας σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. 3. Έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος. Με τη λήξη του Προγράμματος συμπληρώνεται υποχρεωτικά το Έντυπο Αξιολόγησης. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους εκπαιδευτικούς και τις ομάδες μαθητών /τριών που υλοποίησαν προγράμματα Π.Ε, Αγωγής Υγείας Πολιτιστικών και Αγωγής Σταδιοδρομίας για το σχ. Έτος 2016-17

5.Τετάρτη 31/5 η ανάρτηση των πρώτων προσωρινών πινάκων αναπληρωτών στο e-aitisi.sch.gr

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από τους Αναπληρωτές Δάσκαλους στο facebook, από το υπουργείο, την Τετάρτη αναμένεται η δημοσίευση των πινάκων αναπληρωτών για δασκάλους και νηπιαγωγούς. Το διάστημα 1-10 Ιουνίου σταδιακά θα βγαίνουν προσωρινοί πίνακες για όλες τις ειδικότητες εκτιμούν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε το xenesglosses.eu η μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει το Υπουργείο Παιδείας οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν καταχωρήσει όλες οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της προϋπηρεσίες των αναπληρωτών ενώ και το σύστημα του Υπουργείου χρειάζεται κάποιες παρεμβάσεις. Ανατροπές περιμένουμε στην Ειδική Αγωγή λόγω των τελευταίων νομοθετικών παρεμβάσεων και διότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση ή να προσθέσουν νέους τίτλους. Σημειώνουμε ότι οι πίνακες θα αναρτηθούν στο e-aitisi , μετά την ανάρτηση θα ακολουθήσει η διαδικασία των ενστάσεων και οι οριστικοί πίνακες αναμένονται τέλη Ιουνίου.

You may also like