Εκπαιδευτική Ενημέρωση 4.10.2016

  1. «Στο χώρο της παιδείας πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι». Ευαγγελόπουλος Ναούμ. Άρθρο, σχετικά με τις αναθέσεις, το οποίο δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και ιστοσελίδες

http://www.katerini-news.gr/?p=5089    http://kaferini.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html

  1. Έτοιμη η προκήρυξη για προσλήψεις αναπληρωτών στις προσφυγικές δομές

Προκήρυξη για πρόσληψη αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου στις προσφυγικές δομές. Έτοιμη σχεδόν είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη αναπληρωτών στις προσφυγικές δομές και γίνεται προσπάθεια να δημοσιευθεί σήμερα σε ΦΕΚ. Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα είναι αποκλειστικά μειωμένου ωραρίου (και για δασκάλους),πλην νηπιαγωγών που θα είναι πλήρους.

  1. ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Διευκρίνιση για τα Θρησκευτικά

Μετά το υπηρεσιακό έγγραφο που στάλθηκε χθες στα σχολεία σήμερα ο υπουργός Παιδείας υπέγραψε το σχετικό έγγραφο, με το ίδιο σχεδόν περιεχόμενο που έχει ως εξής:

Θέμα: Διευκρίνιση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών. Σχετ.: Το με αρ. πρωτ. 159005/Δ2/27-09-2016 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. . Μετά από ερωτήματα που τίθενται στην Υπηρεσία μας σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών σε ενιαίο διδακτικό δίωρο διευκρινίζεται ότι η διδασκαλία του μαθήματος σε ενιαίο διδακτικό δίωρο δεν είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται εφόσον οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων το επιτρέπουν. Οι διδάσκοντες να ενημερωθούν ενυπόγραφα. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

  1. Αποσπάσεις, τροποποιήσεις και ανακλήσεις αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης από ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ για το διδακτικό έτος 2016-2017.

http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2016/apospaseis_pysde_pysde.pdf

  1. Προσλήψεις 304 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ16.01-Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

http://www.minedu.gov.gr/eidiseis/24083-proslipseis-304-ekpaideftikon-tou-kladou-pe16-01-mousikis-stin-protovathmia-ekpaidefsi-2

  1. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ: Τα κενά εκπαιδευτικών και οι διαθέσιμες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη. Με βάση τη νέα καταγραφή τα κενά εκπαιδευτικών στην Π.Ε. στις 26-9-16 διαμορφώνονται ως εξής: Στη γενική αγωγή 1.845 κενά. Αναλυτικά: Στην ειδική αγωγή 716 κενά, αν και πραγματοποιείται νέα καταγραφή κενών. Στην παράλληλη στήριξη τα αιτήματα ξεπερνούν τις 5500 ήδη έχουν προσληφθεί 1140 κι ανεξάρτητα από την υπόσχεση Φίλη για περισσότερες προσλήψεις στον συγκεκριμένα τομέα για να βρεθούμε στα περσινά επίπεδα πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον άλλοι 1200. Στις δομές υποδοχής (ΖΕΠ) 800 κενά. Είναι σχεδόν βέβαιο πως κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους θα προκύψουν κι άλλα κενά τόσο στην γενική όσο και στην ειδική αγωγή. Για την κάλυψη των παραπάνω κενών, που ξεπερνούν τα 4560, υπάρχουν στη διάθεση του υπουργείου οι παρακάτω πιστώσεις. Από ΕΣΠΑ: Για τον ενιαίο τύπο ολοήμερου Δημ. Σχ.: 630. Για την προσχολική αγωγή: 105. Για την ειδική αγωγή: 350. Για την παράλληλη στήριξη: 760. Για ΖΕΠ: 800. Η κάλυψη όλων των κενών δεν μπορεί να γίνει μόνο με πιστώσεις ΕΣΠΑ. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν πάνω από 2000 πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων. Επενδύσεων και τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

  1. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα του έργου Europeana DSI2 του οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ.

https://edu.ellak.gr/kalesma-ekdilosisendiaferontos-gia-simmetochi-sto-pilotikoprogramma-tou-ergou-europeana-dsi2

You may also like