Νέες Πληροφορίες για ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1 Επιπέδου & Πιστοποίηση Α΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ

Νέες Πληροφορίες για
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β1 Επιπέδου & Πιστοποίηση Α΄ Επιπέδου στις ΤΠΕ

Μετά από την ημερίδα που έγινε από το Υπουργείο Παιδείας (στις εγκαταστάσεις του ΙΙΒΕΑΑ) το Σάββατο 04 Μαρτίου 2017 (πηγή: συνάδελφοι εκπαιδευτικοί επιμορφωτές Β΄ επιπέδου και η ιστοσελίδα: https://www.eduportal.gr) για την προετοιμασία των επιμορφωτών για τη διεξαγωγή της επιμόρφωσης Β1 Επιπέδου υπάρχουν ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την επιμόρφωση Β1 επιπέδου και την πιστοποίηση Α΄ Επιπέδου:

1) Νέες Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την επιμόρφωση Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (Β1 αρχικά) που αρχίζει εντός Μαΐου 2017
I)Ποιοι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα ΤΠΕ επιπέδου Β1; Όλοι οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων με σχέση εργασίας που έχουν πιστοποίηση Α΄ επιπέδου.
II) Οι ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ θα μπορούν να κάνουν αίτηση; Μπορούν να κάνουν αίτηση και αναπληρωτές που έχουν προσληφθεί το τρέχον σχολικό έτος
III) Είναι απαραίτητη η άσκηση διδακτικού έργου; Η άσκηση διδακτικού έργου δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο Β1. Επομένως, μπορούν να κάνουν αίτηση και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε άλλες δομές (διοικητικές υπηρεσίες, Δ/ νσεις Π.Ε., ΚΕΔΔΥ, ΚΠΕ, κλπ.)
IV) Πόσες επιμορφωτικές περίοδοι προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού έργου; • Η 1η περίοδος Β1: Μάιος 2017- Τέλη Ιουνίου 2017
• Η 2η περίοδος Β1: Φθινόπωρο 2017
Η 3η περίοδος Β1: Άνοιξη 2018
Η 4η περίοδος Β2: Φθινόπωρο 2018
• Τέλος, υπάρχει προγραμματισμός για συνέχιση του προγράμματος, εφόσον εγκριθεί η πράξη, μέχρι το τέλος του 2021
V) Θα υπάρχουν υποχρεωτικές εργασίες για όσους θα παρακολουθήσουν το Β1; Εκτός από την επιτυχή παρακολούθηση (δικαίωμα για απουσίες μέχρι το 10% των 36 ωρών), κάθε εκπαιδευτικός θα πρέπει να υποβάλλει 4 εργασίες (2 τουλάχιστον ατομικές και μέχρι 2 ομαδικές). Αυτές θα αξιολογηθούν από τους αντίστοιχους επιμορφωτές και θα συμβάλλουν στην αξιολόγηση της επιτυχούς συμμετοχής στο πρόγραμμα. Μάλιστα θα λειτουργήσει ειδική πλατφόρμα για όλες τις επιμορφωτικές συνεδρίες, την υποβολή και αξιολόγηση των εργασιών κλπ.
VI) Πότε θα πραγματοποιηθεί η 1η πιστοποίηση Β2 επιπέδου; Περίπου τέλη του 2018
VII) Όσοι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν παλαιότερα το Β΄ επίπεδο αλλά δεν πιστοποιήθηκαν, πότε θα έχουν αυτή τη δυνατότητα; Όταν πραγματοποιηθεί η 1η πιστοποίηση του Β2 επιπέδου, δηλαδή περίπου τέλη του 2018.
VIII) Ποια η διαφορά του παλαιότερου Β΄ Επιπέδου από το Β1 και Β2 Επίπεδο; Το παλαιότερο Β΄ επίπεδο έχει χωρισθεί σε Β1 και Β2 Επίπεδο. Για παράδειγμα, το Β1 είναι το γενικό μέρος του Β επιπέδου και το Β2 το εξειδικευμένο του Β επιπέδου.

2) Νέες Ερωτήσεις – Απαντήσεις για Πιστοποίηση Α΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ
(για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί ακόμη)

I) Πότε θα γίνουν προγράμματα πιστοποίησης Α΄ επιπέδου; Πιστοποίηση Α΄ επιπέδου προβλέπεται να γίνει το καλοκαίρι του 2017.
II) Προβλέπεται να γίνουν και επιμορφώσεις Α΄ επιπέδου; Επιμορφωτικά προγράμματα Α΄ επιπέδου δεν θα γίνουν.
III) Οι πιστοποιήσεις τύπου ECDL, κλπ. που έχουν λάβει εκπαιδευτικοί, θα ληφθούν υπόψη ως πιστοποίηση Α΄ επιπέδου; Όχι

 

Ναούμ Ευαγγελόπουλος

MSc Διοίκηση της Εκπαίδευσης

You may also like